Mobil 1

Etanolkamin

Skorsternsfria etanolkaminer med etanol som spisbränsle.

Etanolkaminer för villa och lägenhet

Etanolkaminer behöver ingen rökkanal och bildar inte sot eller aska. Istället använder den bioetanol, eller spisbränsle som det kallas, som bränsle. Det ger en skön värme i rummet och fungerar lika bra inomhus i lägenheten som i fritidshuset.

Välj ett klassiskt utseende med etanolkamin i gjutjärn eller ett mer modernt uttryck. Vi säljer flera modeller av etanolkaminer vilka är helt fristående. De kan placeras på önskad yta och direkt börja att användas med en mycket god effekt.

Westbo Carl etanol
Ord.pris 13 900 kr

Apartment 2 etanol
Ord.pris 7 900 kr

Westbo Victoria 100 etanol
Ord.pris 17 900 kr

Apartment 1 etanol
Ord.pris 6 900 kr

Skorstensfri kamin som ger mysig värme

Långt ifrån alla fastigheter har skorstenar vilket gör en skorstensfri kamin till det bästa alternativet. Att bygga en murstock och skorsten är dyrt och inte alltid möjligt. Då är etanolkamin inomhus ett bra val. En liter spisbränsle sprider värme i flera timmar vilket gör att den är kostnadseffektiv att använda.

Värmen är mysig och behaglig, och sprider sig i rummet. Fördelen med en etanolkamin är att de är lätt och använda samtidigt som de kräver väldigt lite underhåll.

Kamin utan skorsten i uterum eller på altan

Fördelen med att välja en kamin som inte använder sig av skorsten är att den går och ha överallt. Ett riktigt trevligt inslag att använda sig av i uterummet eller på altanen. När spisbränslet brinner uppstår en liten låga som sprider en mysig känsla av en öppen spis.

Etanolkaminen har dessutom en bra effekt då det kommer till att sprida värme. Med en skorstensfri kamin i uterummet kommer du att kunna förlänga säsongen och få ännu fler trevliga stunder av umgänge.

Etanolkaminer inomhus – att tänka på med vägg & golv

Då etanolkaminer är fristående går de att i stort sett placera vart du vill. När det gäller säkerhet behöver du tänka på att delar av kaminen kan bli väldigt het och undvika och ställa den alldeles bredvid brännbart material som gardiner eller soffa.

Etanolkamin förankras inte o golv, utan stor fritt. Modellerna som inte är i gjutjärn är lättare och bör fyllas med sand för att stå stadigt och minimera risken att någon råkar välta kaminen av olyckshändelse.

Tack vare er kunder så har vi lyckats 7 år i rad att bli Sveriges största leverantör av vedspisar och smalspisar!