Mobil 1

Kassetter och insatser.

Dovres insatser och spiskassetter till oslagbara priser. 

Delbetala räntefritt
i 12 Månader

Köp spiskassett från Dovre

En öppen spis är en hög mysfaktor, men inte särskilt effektiv då det kommer till att sprida och bevara värme. Då är en spiskassett från Dovre en väldigt bra och smart lösning. Spiskassett till öppenspis placeras direkt i eldstaden.
Stora glaspartier gör att elden tydlig syns och du kommer att få betydligt mer värme med mindre ved. Den har energiklass A och är mycket praktisk i de flesta fastigheter. Spiskasetten från Dovre kan utformas på flera sätt efter dina behov.

Här hittar ni insatser som kan användas både för öppen spis och för frimurning.

Dovre 2575CB
Ord.pris 33 900 kr

Populära insatskaminer i gjutjärn från Dovre

Dovre tillverkar insatskaminer av högsta kvalitet. Eftersom att de är tillverkade i gjutjärn håller de och sprider värme riktigt länge. Eldan så att din insatskamin i gjutjärn blir riktigt varm för många värmande timmar.
Den kan också hjälpa till att minska uppvärmningskostnader då du kan hjälpa till och elda under riktigt kalla dagar.
Tack vare den senaste förbränningstekniken är effekten mycket hög, vilket betyder att lite ved i din insats eller kassett kommer att värma dig under lång tid.

Insatskamin till öppen spis och för murning

Vid köp av en insatskamin finns flera valmöjligheter. Det går både att placera den i en öppen spis eller bygga och mura in den. Väljer du att ha den direkt i den öppna spisen finns det modeller som har glas på tre sidor för att sprida så mycket ljus som möjligt.
Om den däremot muras in blir det mer av en känsla av en platsbyggd lösning och det räcker med glas på framsidan. Ta inspiration från andra för att veta vad som är lösning rätt för dig.

Montera och installera braskassett

För att montera och installera en braskassett i din fastighet krävs ingen ansökan eller bygglov, men installationen måste godkännas av en fackman innan du börjar att elda. En del husägare är händiga och klarar själv av installation, men vid minsta osäkerhet ska du anlita för jobbet.
Anslutningen mellan rökkanal och kamin måste vara helt tät och det befintliga spjäll till öppna spisen ska tas bort. Ta del av den medföljande installationsanvisningen och följ den noga steg för steg.

Tack vare er kunder så har vi lyckats 7 år i rad att bli Sveriges största leverantör av vedspisar och smalspisar!